Wie zijn wij?

Tom Miesen Gastronomie op Maat is een bedrijf waar achter meer dan 30 jaar ervaring schuil gaat op het gebied van gastronomie in de ruime zin van het woord en in het bijzonder in kaas en wijn.

Hij is absoluut geen onbekende in de Limburgse gastronomie. Hij levert zijn kazen en wijnen aan gerenommeerde horecabedrijven. Ook andere bedrijven en particulieren maken graag gebruik van zijn diensten en expertise  en weten hem te vinden als het gaat om het leveren van kaas, kaasplateaus, kwaliteitswijnen en relatiegeschenken.

Ook kunt u bij hem terecht voor workshops over kaas en wijn en wijn- en kaasproeverijen. Dit kan op locatie of in zijn eigen ontvangstruimte.

Verder organiseert hij al dan niet in opdracht een- of meerdaagse reizen naar Franse wijnstreken waaronder de Elzas, de Champagne, Chablis en de Bourgogne.

Regelmatig staan er ook verkoop wijnproeverijen in zijn ontvangstruimte op de agenda. Zelfs in het buitenland staat hij bekend om zijn kazen. Op 30 april 2005 verzorgde hij op uitnodiging van de Nederlandse Gemeenschap in Thailand in het wereldberoemde Oriëntal Hotel te Bangkok voor 300 personen het kaasdessert tijdens het galadiner dat gehouden werd ter gelegenheid van Koninginnedag en het vijfentwintig jarig ambt-  jubileum van Hare Majesteit Koningin Beatrix.

In april 2011 werd hij uitgenodigd door het Mountlavinia Hotel, een bekend ressort te Colombo in Sri Lanka om met een ruime selectie van Nederlandse en streekkazen deel te nemen aan het door hun georganiseerde Dutch Food Festival.  In 2012 werd hij weer uitgenodigd om daar een aantal workshops kaas en wijn te verzorgen voor de staf. Ook een  grootse wijn en kaasproeverij met aansluitend een diner gebaseerd op de Nederlandse Gastronomie stond op het programma. Een traditie is geboren want ook in 2014 staat dit evenement op de kalender.

De selectie kazen van Tom Miesen Gastronomie op Maat  bestaat uit meer dan 200 soorten afkomstig uit verschillende landen waaronder Nederland, Frankrijk, Spanje, Engeland, Italië en België. Streekkazen bijv. uit de Ardennen en de Pays d’ Herve spelen hierbij een belangrijke rol. Voor een kaasplateau voor bij U thuis is Tom Miesen het aangewezen adres.

De meer dan 125  wijnen in het assortiment van Tom Miesen Gastronomie op Maat worden geleverd aan zowel particulieren als aan de horeca. Buiten een groot assortiment Franse wijnen verkoopt hij o.a. wijnen uit Italië, Spanje, Portugal, Argentinië en Chili.

Zijn liefde voor bijzondere wijnen steekt hij niet onder stoelen of banken.  Hij importeert o.a. met veel succes wijnen van de Cave Vinicole Hunawihr(Elzas), Cantine Ferri (Puglia) en Loirewijnen. Hij presenteert deze al jaren met veel succes op het “Preuvenemint” een toonaangevend gastronomisch evenement dat altijd eind augustus wordt gehouden. Hier kunnen zijn gasten/bezoekers ook proeven van kaasplateau’s en gerechten al dan niet met kaas bereid.

Dat hij een goede relatie heeft met zijn afnemers blijkt o.a. door het feit dat hij  culinaire evenementen verzorgd o.a. samen met Kasteel Terworm te Heerlen, Château St. Gerlach te valkenburg en Grand Café Boulevard te Maastricht. Hij presenteert daarbij zijn  beste cru’s bij exquise gerechten. De wijnmakers zijn dan ook zelf aanwezig.

Comments are closed